Verschaeren, de nieuwe 'chouchou' van supporters en bondscoach, vereeuwigd zich in de analen van de Rode Duivels

11 oktober 2019 14:11

De Rode Duivels draaiden San Marino door de gehaktmolen. Een logische overwinning, achteraf ging het dan ook maar over twee dingen. Het doelpuntenrecord van Lukaku en de ontbolstering van een nieuwe publiekslieveling, genaamd Yari Verschaeren.

10 oktober 2019, die dag zal Yari Verschaeren zich nog lang heugen. Een nieuwe ster verrees aan de hemel van het Koning Boudewijnstadion. Het al van kwaliteit uitpuilende sterrenensemble van Roberto Martinez, krijgt er nog een nieuwe telg bij, eentje de komende jaren wel eens het Belgisch voetbal zou kunnen domineren. 

Yari Verschaeren maakte indruk met zijn lef, vista en balvirtuositeit. Publiek en bondscoach stonden zich likkebaardend te vergapen aan het korte kap-en draaiwerk van het Neerpedeproduct. De 18-jarige middenvelder maakte bovendien als toetje zijn eerste doelpunt als international. 

De op vijf na jongste

Een straffe prestatie, al zijn er nog vijf namen die jonger waren toen ze hun eerste goal voor de Rode Duivels in het mandje legden. De benjamin van de klas was Fernand Nisot met 16 jaar en 333 dagen. 

Daarna volgen Paul Van Himst (17 jaar en 28 dagen), Romelu Lukaku (17 jaar en 188 dagen), Jean Cappelle (17 jaar en 200 dagen) en Bernard Voorhoof (17 jaar en 338 dagen). 

Clint Vens

België \\ San Marino
 
 
Reacties.