Verheyen ziet Vanaken vlot meedraaien bij Rode Duivels: "Zijn eentijdsvoetbal is een bonus, maar is het nu beter of niet met hem, dat weet je simpelweg niet"

11 oktober 2019 16:33

Robert Martinez beloonde Hans Vanaken voor zijn knalprestaties bij Club Brugge door hem voor de eerste keer in de basis te droppen tegen San Marino. 'Hansie' ongoochelde allerminst, het was alsof de Brugse spelmaker al jaren meedraaide bij de Belgen.

Bondscoach Martinez poseerde Vanaken op de '8-positie', iets voor Youri Tielemans die de positie van verdedigende middenvelder voor zijn rekening nam. Doordat de San Marinezen voortdurend in de verdrukking waren, leek het wel alsof de rijzige middenvelder op zijn geliefkoosde '10-positie' acteerde. 

Hans houdt het simpel

Vanaken was dan ook in zijn sas, maar grossierde vooral in eenvoud: "Wat hij deed was wel prima", zegt Verheyen in Het Nieuwblad. "Al vroeg in de wedstrijd verstuurde hij een vintage Vanaken-doorsteekpass, maar hij viel vooral op doordat hij altijd de bal het werk laat doen."

Een kwaliteit die deze ploeg van Rode Duivels wel kan gebruiken: "In een ploeg waarin velen graag de bal voelen, is zijn eentijdsvoetbal een bonus. Tegen een ploeg die massaal achter de bal kruipt, heb je tempo nodig en daar is Vanaken de geknipte speler voor."

In een ploeg waarin velen graag de bal voelen, is zijn eentijdsvoetbal een bonus. Tegen een ploeg die massaal achter de bal kruipt, heb je tempo nodig en daar is Vanaken de geknipte speler voor

Geen graadmeter

Al beseft Verheyen natuurlijk ook dat dit San Marino ontstellend zwak is: "Wat gold voor Origi, Carrasco en Janzuaj in San Marino, dat is nu hetzelfde. San Marino is geen graadmeter. Is het beter met Vanaken of niet, dat weet je simpelweg niet."

Clint Vens

België \\ San Marino
 
 
Reacties.