Lukaku trakteert na 50ste goal: "Ja, ik betaal dat zeker zelf"

11 oktober 2019 10:15

De magische kaap van de 50 is overschreden. Wie weet op welk totaal Romelu Lukaku kan uitkomen op het einde van zijn carrière. Het wordt alvast moeilijk om ooit nog beter te doen. Maar daar is hij niet meer mee bezig: "21 goals geleden had ik een doel, nu is dat doel iets winnen met deze ploeg."

Lukaku is duidelijk: persoonlijk succes interesseert hem niet. De 26-jarige aanvaller is topschutter aller tijden en zal dat nog lang blijven. Als hij al ooit ingehaald wordt. "We moeten iets winnen met deze ploeg. Je ziet dat deze groep match per match beter wordt. Als wij een match in handen nemen, is het duidelijk dat er weinig aan te doen is."

"Kazachstan? We willen alles winnen. We willen 30 op 30 en eerste in de groep worden. Scoren is voor mij niet belangrijk. Dat ik een mooi verjaardagscadeau gaf aan mijn mama? Ja, maar ze wist dat ik ging scoren hoor."

Die goede doelen liggen me nauw aan het hart

Nog een mooi gebaar: Lukaku geeft voor de volgende thuismatch 5.000 tickets weg aan Kom Op Tegen Kanker en de Diabetis Liga. Ook 1895 krijgt een deel van die tickets. Aan 25 euro het ticket is dat al gauw zo'n 125.000 euro. "Ja, ik betaal dat zelf, wees daar maar zeker van. Het zijn twee goede doelen die me nauw aan het hart liggen. Ik wil iets doen voor die mensen. Het heeft betekenis voor mij."

Johan Walckiers

België \\ San Marino
 
 
Reacties.