51(!) rozen bij de Rode Duivels, maar ééntje is bij Lukaku voor eeuwig in zijn geheugen (en hart) gegrift

11 oktober 2019 13:14

51 goals in amper 83 interlands: dat zijn de hallucinante cijfers die Romelu Lukaku kan voorleggen bij de Rode Duivels. 'Big Rom' is de jongste doelpuntenmaker die de kaap van 50 goals overschrijdt, straffer dan Ronaldo en Messi!

Amper 26 lentes telt Lukaku, maar goals maakte hij al met zijn ogen dicht op 16-jarige leeftijd bij Anderlecht. Op 17 november 2010 opende de Inter-spits zijn rekening voor de Rode Duivels met een vroege treffer tegen Rusland, ondertussen scoort Lukaku aan de lopende band bij de Belgische nationale ploeg. 

Op de vraag welke nu zijn mooiste was, moet de spurtbom niet lang twijfelen: "Het mooiste doelpunt, zelfs van mijn hele carrière, en op het vlak van emoties, is het doelpunt waarbij mijn broer Jordan de assist leverde", onthult Lukaku aan L'Avenir

Lukaku tekende voor die goal in maart 2016 tijdens een oefeninterland tegen Portugal. Een emotioneel moment voor hem, maar Lukaku sleurde ons ook met zijn goals door erg moeilijke momenten. Denk maar aan zijn tweeklapper in Kroatië, goed voor de WK-kwalificatie, of de treffer in de extra tijd tegen USA in de achtste finales van het WK 2014. 

Clint Vens

België \\ San Marino
 
 
Reacties.