Courtois raakte de bal... acht keer: "Het was wel grappig van de fans"

11 oktober 2019 06:00

We vroegen ons af of het echt nodig was dat Thibaut Courtois een douche ging nemen. Veel zweet zal er alvast niet in zijn keeperstruitje gekropen zijn. Dat kan zo weer de kast in. "Soms heb je van die matchen als doelman", lachte hij.

We hebben het tijdens de match zelfs bijgehouden. Moeilijk was het ook niet om streepjes te trekken elke keer de nummer 1 de bal raakte: acht keer en de eerste keer dat die bal van een San Marinese voet kwam was op minuut 50. "In San Marino heb ik wel twee reddingen moeten doen, dus je moet altijd geconcentreerd blijven, want er kan altijd wel een kans komen."

Maar die kwam er dus niet. "Dat is te danken aan de ploeg. We hebben tot de laatste minuut goed gespeeld. We deden ook wat de coach vroeg en hielden het tempo erin. Eenmaal die eerste viel, was het hek van de dam. We hebben deze match gewoon goed aangepakt."

Courtois kreeg zelfs aanmoediging elke keer hij een bal had geraakt. "Het was wel grappig ja. Het publiek vond elke controle fantastisch. We hebben er nog alles aan gedaan om dat record te breken. De fans vroegen zelfs dat ik bij die laatste corner mee naar voor ging. Maar dat zou ik niet doen uit respect voor de andere ploeg en hun doelman."

Johan Walckiers

België \\ San Marino
 
 
Reacties.