Leicester kampeert in de top-4 met een middenveld 'Made in Belgium'

11 oktober 2019 10:55

Stunten zoals in 2016 is te hoog gegrepen voor Leicester City, maar de club bekleedt na acht speeldagen wel knap de vierde plaats in de Premier League. Daarvoor rekent het op een zeer Belgisch getint middenveld.

Met Youri Tielemans en Dennis Praet staan er twee Rode Duivels en ex-spelers van Anderlecht op het middenveld. De rol van stofzuiger is weggelegd voor Wilfred Ndidi, de Nigeriaan die 2,5 jaar uitkwam voor KRC Genk.  Het drietal vormde al enkele malen de driehoek op het middenveld van de Foxes.

De meest verdedigende rol, die van nummer 6, is weggelegd voor de ex-Genkenaar. "Je kan hem het beste met een spin vergelijken. Op training zit hij overal tussen. Hij is een van de betere balveroveraars van de Premier League", is Dennis Praet vol lof over zijn ploegmaat.

De driehoek op het middenveld van Leicester speelt met de punt naar achteren. Tielemans en Praet nemen dus plaats voor de Nigeriaan. "Aanvallend mogen we ons creatief uitleven, maar ook verdedigend moeten we ons mannetje staan." Praet is dus al even niet meer zo aanvallend ingesteld als tijdens zijn periode bij Anderlecht. Die omschakeling maakte hij bij Sampdoria al.

Van het drietal verzamelde Praet tot dusver het minst aantal speelminuten. "Ze hadden al een uitstekend middenveld. Het is niet makkelijk om mezelf daarin te knokken en dat zal tijd vergen, maar dat is een uitdaging die ik zeker wil aangaan", was Praet ambitieus.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Leicester City \\ België \\ San Marino
 
 
Reacties.