De vele zomertransfers van Standard doorgelicht én een opvallende constatatie

12 oktober 2019 15:56

Standard was afgelopen zomer bijzonder actief op de transfermarkt. Ondertussen zijn we tien speeldagen ver in de reguliere competitie en kunnen we een eerste balans opmaken. Welke transfers zijn er geslaagd en welke niet.

Geslaagd

Nicolas Gavory was een van de eerste transfers van de zomer en misschien ook wel een van de meest succesvolle. Tegen Anderlecht had hij het moeilijk, maar voor het overige draagt de linksachter zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje bij.

We kennen de kwaliteiten van Zinho Vanheusden, maar de duurste aankoop in de geschiedenis van de Belgische competitie heeft naar eigen zeggen "nu gewoon matchen nodig". Hij keerde terug na een lange blessure en is nog niet op zijn niveau van vorig seizoen. Na die paar matchen zal hij er wel staan.

Amallah startte uitstekend aan het seizoen en viel op bij de Marokkaanse bondscoach. Jammer voor hem dat hij met een hersenschudding moest afhaken.

(nog) niet geslaagd

Het vertrek van Ochoa werd opgevangen met de transfer van Vanja Milinkovic-Savic. Bodart is momenteel de eerste keus van Preud'homme en in de matchen waar de Serviër zijn kansen kreeg, was hij niet altijd overtuigend.

Anthony Limbombe is nog niet dezelfde als in zijn periode bij Club Brugge: een flankspeler die op zijn eentje een match kon beslissen en een selectie voor de Rode Duivels afdwong.

Rechtsachter Mergim Vojvoda kreeg steevast de voorkeur op Collins Fai, maar viel door de mand tegen Arsenal. Enkele dagen later werd zijn plekje ingenomen door de Kameroener.

De van Moeskroen overgekomen Noë Dussenne viel soms op door een gebrek aan wendbaarheid. Kreeg de kans niet om zich te herpakken door een kruisbandblessure.

Aleksandar Boljevic wordt voorlopig als invaller gebruikt. In de competitie kreeg hij nog maar twee keer zijn kans in de basis. Tegen Eupen greep hij die met beide handen door tweemaal te scoren, maar in de eerste competitiematch, tegen Cercle, acteerde hij bleekjes.

Nog te vroeg

Standard toonde veel vertrouwen in Obbi Oularé door hem definitief over te nemen van Watford, ondanks zijn terugkerende blessurelast. Ook Felipe Avenatti is nog niet de oude. Hij sukkelde langer met een blessure dan verwacht, maar als hij zijn vorm van bij Kortrijk haalt is hij zeker een meerwaarde.

Na de vele transfers is het toch opvallend dat er vaak teruggegrepen wordt naar Mpoku en Carcela, twee spelers waar in principe niet meer op gerekend werd maar die toch bij de club bleven. Ook Lestienne bloeide helemaal open en Emond moet nog steeds voor de goals zorgen.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.