Thibaut Courtois haalt uit naar Spaanse pers: "Ze moeten geen leugens verzinnen"

12 oktober 2019 12:43

Thibaut Courtois reageerde na de 9-0 van de Rode Duivels tegen San Marino kritisch op de Spaanse pers. Eerder had die geschreven dat Courtois tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge angstaanvallen had en daardoor niet meer kon spelen.

Thibaut Courtois kende tegen Club Brugge geen al te gelukkige wedstrijd. Bij de rust stonden de Madrilenen 0-2 in het krijt na twee doelpunten van Dennis. Opvallend beeld na de rust was dat niet Courtois, maar Aréola de plaats tussen de palen innam. De geruchten deden de ronde dat de medische staf van Real Madrid had vastgesteld dat Courtois last zou hebben van angst en daardoor misselijk werd. Het extra fluitconcert kwam er dan ook nog bovenop.

Real reageerde onmiddellijk op de foutieve berichtgeving en kwam op haar site met een communiqué. Daarin stond dat Courtois allesbehalve last had van angstaanvallen, maar wel van buikgriep en daardoor de wedstrijd moest staken.

De Belgische nationale nummer één reageerde na de wedstrijd tegen San Marino ook zelf voor het eerst op de berichten. "Ik weet wat het is om bij een topclub te spelen", zei Courtois bij het Spaanse AS. "De media moeten geen leugens verzinnen. Voor mij is dit een gesprek aan respect tegenover mij, maar ook tegenover mensen die echt lijden aan angstaanvallen. De Real-supporters zijn kritisch, dat klopt. Maar we willen dat zo snel mogelijk veranderen in applaus."

Primera Division \\ Real Madrid \\ België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.