Veel spelers uit de JPL bij de Rode Duivels: "Het niveau van de competitie is omhoog gegaan"

12 oktober 2019 12:26

Aanvankelijk riep Roberto Martinez maar liefst zes Rode Duivels op die actief zijn in de Jupiler Pro League: Hendrik Van Crombrugge, Simon Mignolet, Brandon Mechelen, Nacer Chadli, Hans Vanaken en Yari Verschaeren. Dat is al anders geweest. Hans Vanaken denkt te weten waarom.

"Ik denk dat het niveau van de Belgische competitie wel omhoog is gegaan", merkte Hans Vanaken op tijdens de interlandbreak in oktober. Een verklaring is volgens hem niet ver te zoeken. "Zeker na de transfers van de voorbije zomer."

"Nacer Chadli en Vincent Kompany bij Anderlecht en Simon Mignolet bij ons", somde hij op. En dan vergat hij nog Laurent Depoitre (Gent), Berahino (Zulte Waregem) en enkele dure aankopen van Standard of de grote namen bij Antwerp. "Zij halen het niveau naar boven. Er loopt meer kwaliteit rond, en er is ook meer concurrentie. Dat is denk ik de reden waarom we met zes geselecteerd zijn."

Een andere mogelijke reden is dat spelers langer in onze competitie blijven. Een voorbeeld daarvan zijn de twee recentste laureaten van de Gouden Schoen, Vormer en Vanaken zelf, die niet naar het buitenland trokken. Ook daar zijn simpele verklaringen voor.

"Ik ben deze zomer bij Club Brugge gebleven omdat er geen concrete aanbiedingen waren", zei Vanaken. "Of toch geen aanbiedingen die mij interesseerden. Dan kan je beter niet vertrekken. Daarnaast ben ik ook gewoon gelukkig bij Club. Meer is het niet", besloot hij.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ België \\ San Marino
 
 
Reacties.