Gaat het niet te snel voor Verschaeren? "Nee, hij is een doener, hij zet geen grote mond op"

12 oktober 2019 12:09

Het verhaal van Yari Verschaeren schrijft zich in sneltempo. In anderhalf jaar ging het van de U17 van Anderlecht richting doelpuntenmaker bij de Rode Duivels. Dat zijn er niet veel gegeven. Zijn jeugdcoach bij paars-wit, René Peeters, is niet verbaasd.

Peeters had Verschaeren even onder zijn hoede bij de U17. "Ik nam hem mee in een wedstrijd tegen AA Gent als ik me niet vergis - Yari zat toen nog bij de U16. Hij mocht invallen en ik dacht direct: 'Dju, diene kleine kan sjotten'. Het was een 'coup de foudre'. Yari liet de ploeg beter draaien, zorgde voor dat tikkeltje meer in de ploeg", aldus Peeters in HLN

Volgens Peeters gaat het ook niet te snel. "Goh, hij heeft geen stappen overgeslagen, hoor. Yari heeft ze gewoon kort op mekaar gezet. Hij pikt alles rap op, zijn ontwikkeling werd versneld door bij de grote mannen te zitten. Of ik verbaasd ben dat hij onmiddellijk geïntegreerd is bij de nationale ploeg? Neen, helemaal niet. Hij is een doener, zet geen grote mond op. Geen woorden, wel daden - hij heeft voldoende zelfvertrouwen en er staat een goed hoofd op zijn lichaam."

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.