Coach van ongeslagen Eendracht Aalst: "Hadden al meer punten kunnen pakken"

13 oktober 2019 14:35

Eendracht Aalst is één van de weinige amateurclubs die nog ongeslagen is in de competitie. De Oost-Vlamingen staan momenteel derde in de tweede amateurklasse.

Aalst begon met twaalf op achttien allerminst onaardig aan het nieuwe seizoen. Het telt voorlopig vier punten minder dan leider Bocholter, dat gisterenavond met 3-0 won van nummer twee Tienen. Aalst speelt zo dadelijk nog tegen Hoogstraten en kan dus tot op één punt komen.

Coach Bart Van Renterghem kijkt met gemengde gevoelens terug op de competitiestart. “We hebben een uitstekende maand augustus achter de rug en zijn al ongeslagen sinds 21 juli. Behalve in de beker tegen Gent dan natuurlijk. Maar we hadden al meer punten kunnen pakken. Tegen Cappellen (2-2, red) misten we bijvoorbeeld een strafschop in de laatste minuut.”

“We hebben het onszelf soms onnodig moeilijk gemaakt door zwak te beginnen. Tegen Duffel stonden we na een kwartier bijvoorbeeld al 3-0 achter, maar pakten we nog een punt.”

Aalst doet het dit seizoen met een erg jonge ploeg met veel jongens van rond de eeuwwisseling. “Het is afwachten hoe die jongens gaan reageren als we eens verliezen. Over de titel wil ik het voorlopig nog niet hebben, dat is allemaal nog veel te ver. En we zitten in een reeks waar iedereen aan elkaar gewaagd is. Eigenlijk hebben we nog tegen geen enkele zwakke ploeg gespeeld.”

Simon Wauters

2e amateurliga B \\ Hoogstraten \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.