Groep E: Kroatië laat punten liggen, Hongarije doet wat het moet doen


Foto: © photonews 13 oktober 2019 22:46

WK-finalist Kroatië heeft het niet makkelijk tijdens de EK-kwalificaties. Ze lieten al heel wat punten liggen, maar lijken toch als groepswinnaar naar het EK te gaan. Verder dromen ook Hongarije, Slowakije en Wales nog van het grote toernooi deze zomer.

Wales-Kroatië

Won Kroatië bij Wales dan was het zeker van de groepswinst en kwalificatie voor het EK deze zomer. De Kroaten gingen dan ook goed van start en maakten er al snel 0-1 van via Nikola Vlasic. Net voor de pauze maakte Gareth Bale wel gelijk. Doelpunten vielen er niet meer te noteren waardoor Kroatië groepsleider blijft. Ze kunnen het tijdens de volgende interlandbreak thuis afmaken tegen Slowakije en op die manier zeker zijn van een plekje op het EK. Wales kan de tweede plaats in deze groep niet meer behalen. 

Hongarije-Azerbeidzjan

Droomden ze in Hongarije nog van het EK dan moest er thuis absoluut gewonnen worden van Azerbeidzjan. De Hongaren kwamen via Korhut al vroeg op voorsprong en waren ook de beter ploeg, maar nog een keer scoren zat er niet meer in. Hongarije staat nu op een tweede plaats, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Slowakije dat volgt op twee punten. Slowakije speelt nog thuis tegen Azerbeidzjan, maar moet ook nog wel naar groepsleider Kroatië. Hongarije gaat in november op bezoek bij Wales. 

Wales \\ Azerbeidzjan \\ Kroatië \\ Hongarije
 
 
 
Reacties.