Groep I: Schotland en Rusland winnen met erg duidelijke cijfers

13 oktober 2019 20:33

Naast de Rode Duivels en Kazachstan zitten er uiteraard nog vier landen in Groep I. Rusland, San Marino, Cyprus en Schotland kwamen in de vooravond ook nog in actie.

Cyprus-Rusland

Rusland nam het op tegen Cyprus en was mits een overwinning zeker van een plekje op het EK. De Russen gingen verschroeiend van start en stonden na dik 20 minuten al 0-2 voor via Cheryshev en Ozdoev. Na de pauze zakte het tempo, maar in het slotkwartier vielen er toch nog drie doelpunten. Ze waren via Dzyuba, Golovin en nog eens Cheryshev allemaal voor Rusland. De volgende interland van Rusland is thuis tegen België op 16 november, een cruciaal duel voor de leidersplaats in deze groep.

Schotland-San Marino

Na drie kansloze nederlagen op rij moest Schotland absoluut thuis winnen van San Marino. Schotland kende weinig problemen en stond aan de rust met 3-0 voor (hattrick McGinn). Na de rust maakten de Schotten er nog drie extra via Shankland, Findlay en Armstrong. Schotland heeft nu 9 punten en kan hoogstens nog als derde eindigen in deze poule. Het volgt op een puntje van Cyprus. 

Arjen T'Sjoen

Rusland \\ Cyprus \\ Schotland \\ San Marino
 
 
Reacties.