België topfavoriet voor EK? "Defensief zijn ze te kwetsbaar"


Foto: © photonews 13 oktober 2019 09:38

Als de waardeverhoudingen en de motivatie behouden blijft, trekken de Rode Duivels straks met 30 op 30 richting het EK. Maar wat wil dat zeggen? Youri Mulder vindt dat er nog werk op de plank ligt.

Ook Roberto Martinez meent dat België niet de topfavoriet is. "Martinez heeft het wellicht over de klassieke namen: Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Engeland… Al moet ik wel vaststellen dat van de vier halve finalisten in Rusland alleen Kroatië wat zwakker is geworden. Modric en Rakitic hebben toch wel hun beste tijd gehad, al doet Brozovic het bij Inter Milaan wel goed", zegt Mulder in De Zondag.

Vooral de defensie baart hem nog zorgen. "Heb je Vertonghen en Alderweireld in Tottenham-Bayern München zien zwemmen tegen Gnabry? Zo’n spitsen zullen ze ook tegenkomen op het EK, hoor. Om echt voorspellingen te kunnen doen, zouden de Rode Duivels eerst een paar keer moeten kunnen testen tegen andere toplanden. Dat moeten ze echt doen, om tegen topspitsen te weten waar ze verdedigend staan. Defensief zijn ze echt te kwetsbaar en alleen als ze dat kunnen verhelpen, durf ik te zeggen dat België Europees kampioen wordt."

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.