🎥 Groep A: Engeland haalt met zware cijfers uit, maar ziet match wel twee keer stilgelegd worden voor racisme

14 oktober 2019 22:44

Engeland en Kosovo stonden voor een belangrijke avond in de EK-kwalificaties. Engeland verloor op de vorige speeldag namelijk bij Tsjechië en kon zich geen nieuwe misstap veroorloven. Kosovo moest kost wat kost thuis winnen van Montenegro om nog een kans te maken op de kwalificatie voor het EK.

Bulgarije-Engeland

Een belangrijk duel dus voor Engeland op het veld van Bulgarije. De Engelsen wilden zich dan ook niet laten verrassen en kwamen al snel op voorsprong via Marcus Rashford. Voor de rust kwamen daar via Barkley (2) en Sterling nog drie doelpunten bij. In de tweede helft dikten Raheem Sterling en Harry Kane zelfs nog aan tot 0-6. Engeland speelt nu nog thuis tegen Montenegro en gaat dan op bezoek bij Kosovo.

Jammer genoeg was het sportieve niet het belangrijkste nieuws van de avond want de wedstrijd werd ook twee keer stilgelegd voor racisme. In de 28e minuut werd de wedstrijd al een eerste keer stilgelegd en dat gebeurde nog een keer in minuut 43. Het was de Engelse verdediger Tyrone Mings die zwaar op de korrel werd genomen. De scheidsrechter wilde de wedstrijd definitief staken, maar na een gesprek met tussen bondscoach Gareth Southgate en de scheidsrechter ging de match toch nog verder door.

Kosovo-Montenegro

Kosovo volgde voor deze speeldag op vier punten van groepsleiders Tsjechië en Engeland. Aangezien ze nog twee wedstrijden spelen (nota bene tegen Tsjechië en Engeland) moesten ze hun thuiswedstrijd tegen Montenegro absoluut winnen. Kosovo -met Standard-verdediger Vojvoda in de basis- begon prima en had na 11 minuten al een voorsprong te pakken via Rrahmani. Na het half uur maakte de boomlange Vedat Muriqi er ook nog 2-0 van. Kosovo staat nu op een punt van Tsjechië en gaat er op 14 november op bezoek.