šŸŽ„ Koeman ondanks winst bijzonder streng voor zijn Nederlandse spelers: "Gemakzucht"

14 oktober 2019 09:03

Nederland won van Wit-Rusland en deed een goede zaak voor de EK-kwalificatie. Daarmee was alles gezegd voor Ronald Koeman, die niet echt tevreden was met zijn spelers. Dat liet hij ook duidelijk merken voor de camera.

Koeman ging er bij momenten met de grove borstel door bij de NOS. "Ik vind twee dingen. Misschien denken ze dat Virgil (van Dijk, nvdr.) alles kan en dat kan niet altijd. Je ziet drie witten centraal staan tegenover twee verdedigers. Ik vind dat Frenkie iets moet doen, maar ik vind ook dat Daley Blind naar binnen moet knijpen. Die staat aan de buitenkant. Kijk, hij moet al vijf meter verder staan. En ik vind ook... We staan bij het moment van de voorzet op de penaltystip. Je moet de zestienmeter vasthouden", aldus Koeman.

"Gedeeltelijk is dat gemakzucht", aldus de bondscoach. "We hebben in de tweede helft ook niets meer gecreërd tot de kans van Malen. En dan zie je dat het toch wat makkelijker wordt, we leiden wat slordig balverlies. Hieruit komt ook de goal voort. En dan zie je plots... Daarna maken we de derde niet, maar zijn zij ook niet meer gevaarlijk geweest. Of ik boos ben? Nou ja, er zijn altijd verbeteringen mogelijk. We hebben wederom zes punten gehaald. We weten dat het allemaal beter moet, maar dit soort wedstrijden moet je winnen en dan gaan we lekker snel naar huis."

Johan Walckiers

Nederland \\ Wit-Rusland
 
 
Reacties.