Waarom is er nu wel zoveel discussie over selectie Martinez? 'Mijn club, mooie club'


Foto: © photonews 14 oktober 2019 16:05

Twee jaar geleden was er bijlange niet zoveel commotie onder de supporters van de Rode Duivels. Maar ineens spelen de clubbelangen weer mee. De keuzepolitiek van Roberto Martinez zorgt voor polemiek.

De bondscoach denkt aan de toekomst en kijkt altijd om nieuwe spelers te integreren. Dat is makkelijk in de EK-kwalificatieronde, want hij selecteerde telkens 28 spelers voor zijn 'camp'. Daarbij ook jongens als Hans Vanaken, Yari Verschaeren, Hendrik Van Crombrugge... Spelers uit de Belgische competitie. En ineens wordt er op sociale media een robbertje uitgevochten over wie er nu eigenlijk in de definitieve selectie moet zitten. 

Ineens wel actueel

Yari-Hans-Dennis is het grootste discussiepunt. Maar ineens zijn er ook relletjes over Nacer Chadli, Vincent Kompany en Simon Mignolet. Wie had zich twee jaar geleden afgevraagd of Chadli - die toen slechts vijf matchen in de Premier League had gespeeld - wel mee moest naar Rusland? Of dat de blessuregevoelige Kompany moest opgeroepen worden? Of dat Mignolet de eerste doelman moest worden?

Allemaal vragen die nu wel gesteld worden. Mijn club, mooie club. Praet of Vanaken? Hetzelfde laken een broek, want Praet heeft bij Anderlecht gespeeld. Allemaal oeverloze discussies, want er is maar één man die in eer en geweten zijn beslissingen moet nemen: Roberto Martinez.

Enkel mening Martinez telt

Het valt enkel toe te juichen dat de huidige bondscoach de Belgische competitie niet te min vindt. Het was onder Wilmots ooit anders... In de WK-kern voor Rusland nam Martinez slechts één speler op die actief was in België: Leander Dendoncker. En daar was ook weinig discussie over, want iedereen zag zijn potentieel. Net als dat van Youri Tielemans toen die voor het eerst werd opgeroepen. 

Een nationale ploeg gaat over clubbelangen heen. Iedereen mag zijn mening hebben, maar slechts die van Martinez telt. Daarom lijkt het ook nutteloos om die of die te propaganderen. De beste 23 moeten mee en dat zal een paar harde keuzes met zich meebrengen. Maar is hetgeen we allemaal hopen niet wat moet verop staan? Namelijk, EK-winst.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.