Can en Gündogan in oog van de storm: "Like was geen politiek statement"

14 oktober 2019 11:44

Emre Can en Ilkay Gündogan staan opnieuw in het oog van de storm, nadat ze een Instagramfoto geliket hebben waarop Turkse internationals een militaire groet brengen. Beide spelers van de Mannschaft hebben de like ondertussen verwijderd.

Het lijkt niet rustig te worden rond Emre Can en Ilkay Gündogan. Nadat laatstgenoemde vorig jaar openlijk poseerde met Erdogan, stond Duitsland in rep en roer. Emre Can bleef toen buiten schot omdat hij bedankt had voor het bezoek aan de Turkse president.

Afgelopen weekend dook er op Instagram een foto op van Turkse internationals die salueerden als eerbetoon aan de Turkse militairen die Syrië aanvallen. Emre Can en Ilkay Gündogan hadden deze foto aanvankelijk geliket, maar hebben die like na een storm aan protest alweer verwijderd.

“Ik heb de like verwijderd, toen ik zag dat hij politiek beoordeeld werd”, aldus Gündogan aan Kicker. “Geloof mij, na de problemen vorig jaar met de foto van Erdogan is een politiek statement maken het laatste wat ik wil. Ik wou alleen Cenk Tosun, mijn voormalige teamgenoot bij de Duitse U21 feliciteren met het scoren van het winnende doelpunt tegen Albanië.”

Nico Wieme

Turkije \\ Duitsland
 
 
Reacties.