Verheyen kritisch voor Batshuayi: "Wil hij wel mee naar het EK?"


Foto: © photonews 14 oktober 2019 17:13

Michy Batshuayi opende gisteren de score voor België in Kazachstan. Toch kon 'Batsman' Gert Verheyen niet bekoren als aanvalsleider. "Het irriteerde mij dat hij zo vaak buitenspel liep."

Gert Verheyen hoopt dat er op het komende EK niets gebeurt met Romelu Lukaku. “Hij is de diepe spits van de Rode Duivels en niemand anders. Niet Christian Benteke, niet Michy Batshuayi. Laatstgenoemde startte gisteren, maar was op veel vlakken ondermaats.”

De analist zag Batshuayi vaak buitenspel lopen omdat hij te laat van achter zijn man kwam om de bal in de voeten aangespeeld te krijgen. “Dat is ergerlijk. Het kaatsen was evenmin goed. Hij verloor duels waardoor hij de bal niet kon bijhouden en elke aanval over hem ook stilviel.”

Daarnaast toonde Verheyen zich in Het Nieuwsblad ook kritisch over de houding van de spits van de Rode Duivels. “Hij maakte onnodige fouten. Als je dan eens mag meedoen, moet je ook een andere wedstrijd willen spelen dan de jongens die altijd titularis zijn. Dat hij zijn kans wou grijpen om absoluut mee te mogen naar dat EK, dat zag je er niet aan.”

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.