Kende u hem nog? Voormalige Italiaanse international keert na heel wat blessureleed terug thuis bij Villarreal

14 oktober 2019 20:22

Het is al een hele tijd stil rond de voormalige Italiaanse international Giuseppe Rossi. De aanvaller is sinds de zomer van 2018 transfervrij en keert nu terug bij de club waar hij zijn beste niveau haalde.

In de zomer van 2018 haalde Villarreal de totaal afgeschreven Santi Cazorla naar de club. De middenvelder kreeg in de jaren voordien af te rekenen met heel wat blessureleed en er werd zelfs even gevreesd dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Intussen groeide Cazorla uit tot een sterkhouder en is hij zelfs opnieuw Spaans international. Villarreal hoopt nu om met een clubicoon dezelfde weg te kunnen bewandelen want de Italiaan Giuseppe Rossi kende de voorbije jaren ook heel veel blessureleed. Hij sluit vanaf dinsdag aan op training. 

Rossi speelde van 2007 tot 2013 voor Villarreal en met 82 doelpunten in die periode is hij zelfs topschutter aller tijden van de club. In het seizoen 2017/2018 kwam Rossi voor het laatst in actie en toen speelde hij 10 wedstrijden voor het Italiaanse Genoa waarin hij 1 doelpunt maakte. De spits werd zelfs nog betrapt op doping (hij kreeg geen schorsing) en sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Rossi kwam in het verleden ook nog uit voor Manchester United, Parma, Levante, Fiorentina en Celta de Vigo. Hij speelde ook 29 keer voor de Italiaanse nationale ploeg. 

Arjen T'Sjoen

La Liga \\ Villarreal
 
 
Reacties.