Krijgt Portugal binnenkort stadion genoemd naar grootheid?

14 oktober 2019 14:15

Dat Cristiano Ronaldo een god is in Portugal, daar is iedereen zich van bewust. Maar een stadion naar je genoemd krijgen, dat is enkel voor de allergrootsten.

Cristiano Ronaldo zal een eeuwige strijd blijven voeren met Lionel Messi over wie de allerbeste was van hun generatie, maar in Portugal is die vraag onbestaand.

De Portugese recordinternational en topschutter aller tijden (161 wedstrijden, 94 doelpunten) heeft al een luchthaven genoemd naar hem -dat van Madeira-, en een ster. Daar kan een voetbalstadion dan ook nog wel bij, denken ze in Portugal.

De 34-jarige Portugees begon zijn professionele voetbalcarrière bij Sporting Lissabon in 2002. Na een oefenwedstrijd tegen Manchester United in 2003, plukte Sir Alex Ferguson hem weg om in Engeland hoge toppen te scheren. Sindsdien is de rest geschiedenis. 

Bij Sporting Lissabon houden ze al langer rekening met een naamswijziging van hun huidige stadion, het Estadio Jose Alvalade. Dat is genoemd naar de oprichter van de club. "We zijn trots om geassocieerd te worden met Cristiano", zegt Sporting-voorzitter Federico Varandas in het Italiaanse Tuttosport. "Ronaldo zal altijd een symbool blijven van de club. Daarom is de naamswijziging een idee dat we niet zullen uitsluiten. We denken eraan."

Dante Bellon

Oekraïne \\ Portugal
 
 
Reacties.