Marin verkommert op de bank bij Ajax: "Niet gehaald als opvolger van De Jong"

14 oktober 2019 17:30

Razvan Marin ruilde vorige zomer Standard in voor Ajax. De Roemeen moest er de opvolger van Frenkie de Jong worden. Momenteel verkommert de middenvelder echter op de bank.

Maar liefst twaalf miljoen euro hadden de Ajacieden over om Razvan Marin naar de Amsterdam Arena te halen. Sporza voelde Freek Jansen, Ajaxwatcher bij het AD, aan de tand. “Ik denk dat alle partijen er meer van hadden verwacht. Marin zelf in de eerste plaats. Binnen Ajax heeft iedereen wel van in het begin tegengesproken dat hij de opvolger van De Jong was. Ze wisten dat hij een ander type zou zijn.”

Marin kreeg in augustus nog wel voldoende speelkansen, maar na het sluiten van de zomermercato blijft daar nauwelijks iets van over. “Marin begint vrijwel elke wedstrijd op de bank en moet hopen op wat speelminuten. Hij heeft ook pech gehad bij het begin van het seizoen: hij moest er staan net op het moment dat het team niet draaide. Er kwam heel veel op zijn schouders terecht en dat was lastig voor hem.”

De Roemeense middenvelder zag zich de weg versperd worden door Edson Alvarez en Lisandro Martinez. “Deze twee spelers werden eigenlijk als verdediger gehaald. Zij staan nu allebei voor de verdediging, op de posities waar normaal Marin zou moeten spelen. Op dit moment is het een verrassing als Marin speelt en dat zegt genoeg over zijn status. Ajax draait momenteel goed. Er is geen reden om te wisselen.”

Nico Wieme

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax
 
 
Reacties.