Verheyen ziet sterke Praet: "Hij versnelt het spel met eentijdsvoetbal"


Foto: © photonews 14 oktober 2019 23:10

Dennis Praet kreeg tegen Kazachstan zijn eerste basisplaats bij de Rode Duivels. De middenvelder van Leicester City ontgoochelde niet. "Hij versnelde het spel vaak", zag ook Gert Verheyen.

“Aan de bal deed Dennis het goed, maar dat is geen verrassing. Balcontroles, passing, dat kan hij. Ook in de recuperatie was hij goed. Hij is enorm gegroeid in het afpakken van ballen. Aanvankelijk liep het spel wel meer over Axel Witsel, maar dat is niet onlogisch. Witsel is het eerste aanspeelpunt van de verdediging”, beweert Gert Verheyen in Het Nieuwsblad.

“In de eerste helft speelde Praet rechts van Witsel, na de rust links. Zijn partnerschap met Witsel was goed. Roberto Martinez hamert ook steeds op de connecties tussen spelers. Voor Praet liep dat in de eerste helft een tikje beter met Thomas Meunier en Dries Mertens op rechts dan met de broertjes Hazard op links na de rust”, aldus nog Verheyen.

De analist weet wat het sterke punt van Praet is. “Veel eentijdsvoetbal, naar de zijkanten of diep. Dat is een pluspunt want dat versnelt het spel. Tegen dit soort tegenstanders is dat nodig.”

België
 
 
 
Reacties.