📷 De 20 finalisten voor de Golden Boy Award 2019 zijn bekend: JPL-spelers vallen af

15 oktober 2019 17:56

Van de 40 namen die in aanmerking kwamen voor de Golden Boy Award 2019, een prijs door Tuttosport uitgedeeld aan de beste speler onder 21 jaar, blijft er nog maar een shortlist van 20 stuks over. Krépin Diatta (Club Brugge) en Denis Dragus (Standard) haalden de selectie niet.

Vorige maand brachten we u het nieuws van de laatste veertig namen die kans maakten om tot Golden Boy 2019 verkozen te worden. Nu is die lijst gereduceerd tot twintig namen. Op 20 december zal de opvolger van Matthijs de Ligt worden bekendgemaakt. Zelf is de verdediger van Juventus ook genomineerd.

De Spaanse competitie is met zeven jongeren het meest vertegenwoordigd in de lijst van 20. Ansu Fati van Barcelona is een kanshebber en João Felix van Atlético Madrid is misschien wel de topfavoriet.

De anderen van La Liga zijn: Ferran Torres (Valencia), Vinicius Jr. (Real Madrid), Kang-in Lee (Valencia), Andriy Oleksiyovych Lunin (Valladolid) en Rodrygo (Real Madrid).

De Franse Ligue 1 is als enige competitie van de G5 niet vertegenwoordigd. Matteo Guendouzi (Arsenal) is de enige Fransman in de lijst. Hij krijgt het gezelschap van drie andere youngsters uit de Premier League: Mason Mount (Chelsea), Phil Foden (Manchester City) en Moise Kean.

België is niet vertegenwoordigd in de lijst, Nederland twee keer zelfs. De Ligt hadden we al vermeld, maar ook Donyell Malen schopte het tot de laatste twintig. De aanvaller van PSV is samen met Genk-boeman Erling Haland (RB Salzburg) de vreemde eend in de bijt. Zij komen niet uit voor een ploeg uit de vijf grootste competities.

De Bundesliga en de Serie A worden respectievelijk vier en drie keer vertegenwoordigd. Alphonso Davies (Bayern München), Kai Havertz (Levekusen), Dejan Joveljic (Eintracht Frankfurt) en Jadon Sancho (Borussia Dortmund) voor de Duitse competitie en Gianluigi Donnarumma (Milan) en Nicolò Zaniolo (Roma) vervoegen De Ligt voor de Italiaanse.

Wie is mag de trofee volgens u mee naar huis nemen? Laat het ons weten in de comments.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Bundesliga \\ La Liga \\ Nederlandse Eredivisie \\ Champions League \\ PSV \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Everton \\ Red Bull Salzburg \\ Borussia Dortmund \\ Barcelona \\ Atlético Madrid \\ Nederland \\ Liechtenstein \\ Italië
 
 
Reacties.