Duitslandkenner ziet matige Mannschaft: "Vraag is of ze nog een uitzonderlijke lichting krijgen"

15 oktober 2019 21:20

Nu staan ze op een gedeelde eerste plaats in hun kwalificatiegroep voor het Europees kampioenschap van 2020, maar het rommelt binnen de Duitse nationale ploeg. Drie spelers van Bayern werden na het afgelopen WK aan de deur gezet, er is een keeperskwestie en een clubvoorzitter die de boel ophitst.

Vorig jaar kenden ze een rampzalig wereldkampioenschap. Titelverdediger Duitsland moest al na de groepsfase en een troosteloze laatste plaats met drie punten het hoofdtoneel verlaten. Volgens media teerde Joachim Löw te lang op de spelers die de beker vier jaar voordien nog wonnen. “Nu zitten ze in een overgangsperiode”, zegt Luc Van Doorslaer, kenner van het Duitse voetbal en voetbalcommentator bij Eleven Sports.

Wisselvallig

“Die overgangsperiode mag eigenlijk niet voor een land als Duitsland. Nu zijn er enkele nieuwe jongens zoals Julian Brandt, Serge Gnabry en Joshua Kimmich, die goede voetballers zijn. Alleen vrees ik er wat voor dat de ploeg van nu niet meer hetzelfde niveau zal halen als vier jaar geleden.”

“Het is vooral ook wisselvallig. In Nederland winnen ze verdiend met 2-3, maar thuis verliezen ze even verdiend met 2-4. Als ik nu een prognose zou moeten maken, dan schat ik ze kwartfinalist op het EK. Het voordeel is dat ze in Duitsland altijd een groot reservoir zullen hebben, dus dat ze ook altijd een degelijke ploeg gaan hebben. Alleen is de vraag of ze ook een uitzonderlijke krijgen dan.”

Keeperskwestie

En dan is er ook nog de keeperskwestie tussen Manuel Neuer en Marc-André Ter Stegen. “Neuer is jarenlang de nummer één van de wereld geweest. En enkel door een blessure was hij dat plots niet meer. Nu keept hij terug en doet hij het zeker nog op heel hoog niveau. Nu ja, bij Barcelona staat er ook een heel goede doelman, die het daar geweldig doet. Het is vooral een zaak die door de pers is opgehitst, net zoals wanneer Mats Hummels niet meer bij de Duitse selectie hoorde. Volgens de publieke opinie hoort hij er opnieuw in te staan want hij doet het uitstekend bij Dortmund, maar samen met Jérôme Boateng -die wel over zijn top was- en Thomas Müller werden ineens drie spelers van Bayern uit de ploeg gezet.”

Voor de show

En dan is er nog de voorzitter van Bayern München, Uli Hoeness, die zijn duit in het zakje doet. Hij stelde een veto dat als Manuel Neuer geen eerste doelman meer is, er geen spelers van Bayern nog zouden meedoen met die Mannschaft. “Hoeness hitst de boel graag op”, lacht Van Doorslaer. “Wat hij zegt zal niet gebeuren. De voorzitter wil uiteraard zijn spelers beschermen. Hij heeft er al drie moeten afgeven, stel nu dat er nog een vierde zou bijkomen. Maar ik ben ervan overtuigd dat bondscoach Löw zijn keuze zeker niet van die uitspraken zal laten afhangen.”

Dante Bellon

Duitsland
 
 
Reacties.