Ontslagen scheidsrechter Vertenten sleept de KBVB voor de rechtbank


Foto: © photonews 15 oktober 2019 07:34

Bart Vertenten werd vorig seizoen als scheidsrechter ontslagen door de KBVB nadat zijn naam was gevallen in operatie 'Propere Handen' en hij is de gevangenis werd gehouden. Vertenten stapt nu op zijn beurt naar de rechtbank omdat hij naar eigen zeggen onterecht werd ontslagen.

Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten, liet in Het Laatste Nieuws optekenen dat zijn cliënt de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor de rechter sleept. Eind 2018 kreeg Vertenten zijn ontslagbrief en die was gebaseerd op de contacten met Veljkovic en de match Antwerp-Eupen, waarin een onterechte strafschop werd gefloten.

"Wat blijkt er nu uit het scheidsrechterrapport van de match? De lijnrechter ging bij die fase in de fout. Vertenten kon geen goed zicht hebben bij die bewuste overtreding. Voor het overige staan er positieve opmerkingen in het rapport", legde Rieder uit. Vertenten eist nu een schadevergoeding van 130.000 euro.

Ook de banden met Veljkovic werden aangehaald door de advocaat. "Men kan dat een arbiter moeilijk verwijten, als zijn oversten dit in een nog veel hogere en intensere mate deden. Toenmalig scheidsrechtersbaas Paul Allaerts ging zelf eten met Veljkovic en werkte met dezelfde boekhouder", citeerde HLN Rieder.

 
 
 
Reacties.