FIFA weerspannig? Waarom Romelu Lukaku nog géén 50 interlanddoelpunten heeft gemaakt


Foto: © photonews 15 oktober 2019 10:00

Romelu Lukaku mocht tegen San Marino enkele doelpunten bijschrijven aan zijn arsenaal en kwam zo boven de mythische grens van 50 doelpunten als international. Hoewel: de FIFA is niet helemaal akkoord, hoe kan het ook anders.

Het is niet de eerste keer dat de FIFA een feestje van Romelu Lukaku komt vergallen, want het was ook al het geval toen de KBVB aankondigde dat Big Rom topschutter aller tijden van de Rode Duivels werd door de 30 goals van Voorhoof en Van Himst te passeren.

Bij de FIFA is de interland tegen Luxemburg uit 2014, in aanloop naar het WK in Brazilië, namelijk niet rechtsgeldig. Marc Wilmots deed tijdens die wedstrijd namelijk zeven vervangingen, meer dan de zes die zijn toegestaan in officiële FIFA-interlands.

48 is het nieuwe 51

Pech is dat dus ook voor Lukaku, die in dat duel een hattrick wist te scoren voor de Belgen in Genk tegen ons buurland. En dus zit Big Rom volgens de FIFA dus nog steeds maar aan ... 48 internationale doelpunten in plaats van 51.

Het is natuurlijk geneuzel in de marge, want niemand die er aan twijfelt dat Lukaku een van de komende wedstrijden ook doelpunten 52 en 53 zal maken, waardoor ook de wereldvoetbalbond niet anders meer kan dan hem opnemen in de galerij der groten.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Manchester United \\ Inter Milaan \\ België
 
 
 
Reacties.