De weg naar de top is een lijdensweg geworden voor 'grootste Belgisch talent sinds Hazard': "Hij kan nog altijd de wereldtopbereiken"

15 oktober 2019 14:47

Het gaat weer niet het seizoen worden van Charly Musonda Junior. De nu toch al 23-jarige aanvallende middenvelder moest een operatie ondergaan na een zware knieblessure en ziet quasi zijn hele seizoen in mist opgaan.

Musonda postte na de operatie een foto met beide duimen omhoog. "We blijven vechten, alles komt goed..." Maar stilaan begint iedereen zich dat toch af te vragen. Het is nu al de vierde knieblessure die hij oploopt en zijn doorbraak laat nog steeds op zich wachten. Toen hij vertrok bij Anderlecht leek hij voorbestemd om bij de Europese top te gaan spelen. 

Maar zich echt opwerpen als het talent waarvoor hij te boek stond/staat, is nog niet gebeurd. Niet bij Chelsea, niet bij Real Betis, niet bij Celtic en niet bij Vitesse. Stilaan begint ook zijn reputatie als wonderkind niet meer te volstaan om ploegen te overtuigen. Deze zomer stonden ze ook al niet te drummen om hem te lenen van Chelsea. 

Als ik coach was van Real nam ik hem er onmiddellijk bij

Maar er zijn mensen die nog in hem geloven. Zijn ex-coach Yannick Ferrea bijvoorbeeld, die hem bij Anderlecht in de jeugdreeksen onder zijn hoede had. "Ik geloof nog altijd dat hij de wereldtop kan bereiken", vertelde die aan The Athletic. "Zelfs als hij 27 zou zijn en hij is daar nog niet, zou ik nog altijd geloven. En dat zou ik van niet veel spelers zeggen."

Musonda speelde in de jeugdreeksen inderdaad alles kapot. Tegenstanders keken er niet bepaald naar uit als hun coach hen vertelde dat ze hem moesten dekken. Maar de verdere ontwikkeling is er niet gekomen. In Engeland klinkt het ook dat hij te weinig met zijn job bezig is en zijn lichaam beter had moeten wapenen tegen het mannenvoetbal. 

"Toen hij 15 was, dacht ik dat hij één van de top vijf spelers in de wereld zou worden", vertelde Ferrera nog. "Als ik coach was bij Real Madrid, nam ik hem er onmiddellijk bij."

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ Vitesse
 
 
Reacties.