Belgen in de Bundesliga onder de loep: "Hij is een sluitstuk geworden"


Foto: © photonews 16 oktober 2019 17:16

Maar liefst negen Belgen spelen sinds dit seizoen in de Bundesliga. Deze zomer maakten twee spelers vanuit België en één uit Schotland de overstap. Maar hoe doen zij het daar?

De Bundesliga telt drie nieuwe Belgen sinds de laatste transferperiode: Sebastiaan Bornauw (RSC Anderlecht), Birger Verstraete (AA Gent) en Dedryck Boyata (Celtic). Dat brengt het aantal op negen. Niet de grootste Belgische toppers, maar wel spelers die hun kwaliteiten kennen.

Top

“Bornauw is bij Keulen een uitstekende verdediger", zegt Luc Van Doorslaer, Bundesligakenner en voetbalcommentator bij Eleven Sports. "De eerste wedstrijd zat hij nog op de bank, maar een week later speelde hij negentig minuten. En wat ik kan afleiden van de Duitse pers is dat hij daar als zeer betrouwbaar sluitstuk wordt omschreven. Hij is groot en sterk in de duels en dat is het soort voetbal waar je als verdediger mee scoort. Verstraete startte ook goed voor Keulen, maar heeft nu een blessure.”

Andere speelstijl

Vorig seizoen speelden ze nog samen bij Düsseldorf, maar ondertussen zijn de wegen van Benito Raman (Schalke) en Dodi Lukebakio (Hertha Berlijn) gescheiden. “Het lijkt een jammer verhaal voor hen", legt Van Doorslaer uit. "Raman startte de eerste drie wedstrijden, kende dan een kleine blessure en is nu bankzitter. Lukebakio kent ongeveer dezelfde problemen: van starter naar bankzitter. Vorig seizoen lukte het aardig bij Düsseldorf, maar het voetbal is nu anders. Bij Düsseldorf konden ze meer op de counter voetballen en minder het spel maken. Nu zie je dat het toch anders is. Hertha en Schalke zijn twee ploegen die graag op de helft van de tegenstander staan.”

Rode Duivels

Met Koen Casteels (Wolfsburg) en Dedryck Boyata (Hertha) spelen er ook twee Rode Duivels over de grens. “Boyata heeft al laten zien wat hij in zijn mars heeft bij de Rode Duivels en Celtic, en ook in Berlijn doet hij het aardig. Koen Casteels heeft zich echt moeten opboksen. Hij werd lang gezien als een groot talent, maar was eerst bij Hoffenheim en daarna bij Wolfsburg tweede doelman. Ondertussen heeft hij veel mensen overtuigd en staat hij er als eerste keeper bij Die Wölfe. Top-3 zou ik hem niet zetten in de Bundesliga, maar toch wel rond de vijfde à zesde plaats", vindt Van Doorslaer.

"Geen uitblinker"

“En dan heb je nog Axel Witsel en Thorgan Hazard bij Dortmund”, vervolgt Van Doorslaer. “Je kan zien dat zij wat mee lijden met hun club. Nu ja, ze staan achtste, maar wel met maar vier punten achterstand op leider Mönchengladbach. Ik merk wel dat Witsel niet meer de uitblinker is die hij vorig jaar was. Hazard is even out geweest, dus dat valt nog te bekijken.”

Ismail Azzaoui (21) is een Belgische jeugdinternational, die voor Wolfsburg speelt. Dit seizoen maakte hij nog geen minuten voor het eerste elftal, maar speelt hij vooral nog voor het tweede. In vier wedstrijden maakte Azzaoui twee doelpunten en gaf hij twee assists.

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ FC Schalke 04 \\ VfL Wolfsburg \\ Hertha Berlin \\ België \\ België \\ Moldavië O21
 
 
 
Reacties.