Dit is ons team van de eerste tien speeldagen in de Jupiler Pro League!

16 oktober 2019 11:55

Elke week gaan we op zoek naar een team van de week, op basis van de meningen van onze redacteurs in de diverse Belgische voetbalstadions. Na tien speeldagen maken we een eerste keer een balans op, met ook jullie inbreng.

We verzamelden de meningen van honderden supporters die hun ideale elftal doorstuurden en vergelen dat met de ideale elf van onze redacteurs, waardoor we met z'n allen samen tot een elftal kwamen én een aantal bankzitters die het net niet haalden.

Makkelijk was het zeker niet, maar hierbij onze én jullie voorkeuren gebundeld in een overzicht, met competitieleider Club Brugge als hofleverancier.

Doel

In doel valt er weinig in te brengen tegen de keuze voor Simon Mignolet. Bijna 80% onder jullie koos voor hem, net als onze voltallige redactie. Hendrik Van Crombrugge en Arnaud Bodart vervolledigen het podium van de lezers tot op heden.

Verdediging

In de defensie de man die het hoogste percentage kreeg van alle veldspelers: Clinton Mata. Naast hem konden we onder geen beding in onze driemansdefensie.

Daarin kozen we samen met jullie ook voor Simon Deli, nog een Bruggeling, en Olivier Deschacht. Hij gaf Zulte Waregem een nieuw elan. Ngadeu, Gavory, Mechele en Lustig grijpen zo net naast een nominatie voor het elftal tot op heden.

Middenveld

Ons middenveld hebben we extra gestoffeerd, omdat er weinig eenduidigheid was binnen de redactie én bij de lezers. Sommigen zijn fan van Bastien, Vadis of Chadli, anderen absoluut niet. 

Wél in het team: Ruud Vormer en Hans Vanaken namens Club Brugge en twee ontdekkingen bij AA Gent: David en Owusu

Aanval

Op de flanken konden we niet naast Lestienne en Diatta, die misschien enigszins verrassend onder meer Tau en Dennis voorbleef bij de blauw-zwarte en andere supporters. Diep in de punt valt er weinig te bedingen op een plek voor Dieumerci Mbokani.

Dat geeft dan dit eindteam na tien speeldagen - binnen tien speeldagen herhalen we deze oefening samen met jullie:

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren \\ Congo DR
 
 
Reacties.