Clasico niet in Barcelona? Barça én Real dienen Spaanse voetbalbond van duidelijk antwoord

16 oktober 2019 21:09

Volgende week zaterdag staat de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid op het menu. De recente gebeurtenissen in Catalonië zorgen echter voor onrust. Al lijkt de match verplaatsen toch geen optie meer.

Nog eventjes voor wie de voorbije 24 uur onder een steen heeft gelegd: het openbaar leven in Barcelona en bijgevolg Catalonië staan in het teken van protest nadat een Spaanse rechtbank enkele Catalaanse politici heeft veroordeeld voor het organiseren van een democratisch referendum. 

De onrust zorgt ervoor dat de ordediensten amper nog troepen over hebben om de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid van volgende week zaterdag in goede banen te leiden. En dus stelde de Spaanse voetbalbond voor om in Madrid te spelen en pas in de terugronde in Camp Nou. 

In Camp Nou of uitstellen

Marca weet ondertussen dat zowel de Blaugrana als De Koninklijke dat idee hebben afgeschoten als competitievervalsing. Bovendien was Real Madrid van plan om enkele werken uit te voeren in het stadion. Voor de hoofdstedelingen moet de voetbalbond de wedstrijd uitstellen als de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Primera Division \\ Barcelona \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.