Stanley Menzo haalt uit naar Bulgaarse bondscoach na racistische gezangen: "Zo'n dingen gaan door merg en been"

16 oktober 2019 08:50

De racistische uitlatingen van Bulgaarse fans aan het adres van enkele Engelse spelers tijdens een interland hebben zelfs China bereikt. Dat bevestigde Stanley Menzo bij De Telegraaf. De voormalige doelman van Lierse bespreekt het thema racisme. Hij kreeg er in het verleden ook mee te maken.

"Als de geluiden vanaf de tribunes komen en de hele wereld op tv ook nog eens meekijkt, heb je geen andere mogelijkheid dan de vernedering te ondergaan. Ik kan je verzekeren: dat is echt ongelooflijk pijnlijk, vernederend en het gaat door merg en been", liet de voormalige doelman en trainer van Lierse optekenen bij De Telegraaf.

Bulgaarse bondscoach

Zelf kreeg de huidige trainer van het Chinese Beijing Guoan tijdens zijn spelerscarrière ook racistische gezangen naar het hoofd geslingerd. En zelfs bananen. "Dat was niet alleen het dieptepunt van mijn carrière, maar van mijn hele leven."

Menzo hekelde ten slotte het gedrag van Krasimir Balakov, de Bulgaarse bondscoach die vond dat er van een structureel probleem met racisme geen sprake was. "Personen met een voorbeeldfunctie in het voetbal, die twee keer hebben kunnen nadenken en toch blijven wegkijken, de situatie verdraaien of het racisme zelfs goedkeuren, zijn niet op hun plaats in het voetbal", haalde Menzo verschroeiend hard uit.

Hannes Van Gael

Engeland \\ Bulgarije \\ Beijing Guoan
 
 
Reacties.