Oostendenaar vol lof over zijn trainer: "Eén van de beste waar ik al mee werkte, hij houdt het simpel"


Foto: © photonews 16 oktober 2019 09:07

KV Oostende was sterk aan de competitie begonnen, maar moet na een 2 op 15 nu stevig aan de bak in de volgende vijf wedstrijden om in de middenmoot te blijven meedraaien.

Oostende oogste veel lof in het seizoensbegin, maar viel na de blessure van Palaversa terug. Is één speler dan zo belangrijk? "Ik denk niet dat je dat aan één speler kan wijten dat het nu even minder gaat. Hij is nu al twee maanden out. Maar het zou goed zijn dat hij terugkomt. Zulke spelers mis je altijd", knikt Wout Faes.

De verdediger voelt zich wel weer goed bij Oostende. "Vorig jaar waren we veelal kansloos toen we verloren, dat is nu niet het geval. Er staat iets. Dat sterkt me ook om te zeggen dat het wel goed komt."

Het klikte direct met Ingebrigtsen

Trainer Ingebrigtsen speelt een grote rol in die gemoedsrust. "Ik heb voor het seizoen een gesprek gehad met hem en het klikte direct. Dat is belangrijk voor mij. Het is één van de beste trainers waar ik al mee werkte. Als mens en als trainer. Hij sleepte me direct mee in zijn verhaal."

"Het grootste deel van de kern is trouwens mee met zijn visie. Het is duidelijk, simpel allemaal. Hij legt de buitenspelers niet te veel beperkingen op. In balbezit zijn ze zo goed als vrij om te doen wat ze willen. Dat was de beste manier om deze groep aan te pakken. Dat heeft hij snel ingezien."

Er was bij Oostende even de vrees dat Faes nog ging vertrekken. In de toekomst moet hij wel heel wat geld gaan opbrengen. "Ik heb altijd gezegd dat ik vertrek als het goed is voor mij en voor Oostende. Maar dat was nog niet dit seizoen. Ik hoop nog progressie te maken en dan zien we wel."

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.