Özil verdedigt beslissing om te stoppen bij Mannschaft: "Door racisme"

17 oktober 2019 12:52

Mesut Özil besliste na het WK 2018 een punt te zetten achter zijn carrière als international. Een beslissing die de Duitser met Turkse roots nam nadat een foto van hem en de Turkse president Erdogan in de media verschenen was. "Ik heb toen zelfs van politici racistische opmerkingen gekregen."

In juli van vorig jaar ontmoette Mesut Özil de Turkse president Recep Tayyib Erdogan in Londen. Een ontmoeting die niet zonder gevolgen bleef. Meteen na het publiceren van een foto waarop beiden te zien waren, regende het haatreacties tegenover de voormalige Duitse international. "Erdogan is de regerende Turkse president. Ik zal altijd respect voor de president hebben, om het even wie dat is."

"Na die foto heb ik mij niet meer gerespecteerd gevoeld in Duitsland, ook niet door politici en publieke figuren. Zelfs in de entourage van de nationale ploeg heeft niemand mij verdedigd. Ik heb het gevoel dat het Duitse volk excuses van mij verwachtte omdat ik in hun ogen een fout heb begaan. Dan pas zou ik weer welkom geweest zijn", zegt Özil aan The Athletic

De Arsenalspeler laat duidelijk verstaan dat hij geen opportunist is. "Ik zou nooit mijn excuses aanbieden om het volk een plezier te doen." Na deze affaire besliste Özil om na negen jaren zijn interlandschoenen aan de haak te hangen. "Ik moest mijn hart volgen."

Nico Wieme

Premier League \\ Arsenal
 
 
Reacties.