Standard speelt Europa League-wedstrijd voor leeg bezoekersvak

17 oktober 2019 22:20

Standard speelt zijn thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt in de Europa League sowieso niet in een vol Sclessin. Niet omdat het stadion niet uitverkocht zou zijn, maar wel omdat de supporters van Frankfurt niet welkom zijn.

De supporters van Eintracht Frankfurt mogen hun team niet aanmoedigen op verplaatsing bij Standard, 7 november. De disciplinaire commissie van de UEFA legde de Duitse club deze sanctie op na wangedrag van de supporters.

Op 3 oktober lieten de supporters van Frankfurt zich opmerken in Guimaraes door onder andere objecten en rookbommen op het veld te gooien, vernielingen aan het stadion aan te brengen en de aftrap te laten uitstellen. Daarvoor strafte de UEFA nu de Duitsers voor twee wedstrijden. Dat wil zeggen dat er geen bezoekers welkom zijn op Arsenal, maar ook niet op Standard. 

Frankfurt was al deels gestraft door de UEFA; het moet de wedstrijd tegen Standard van donderdag 24 oktober afwerken voor een deels gesloten stadion. Dat was voor wangedrag tijdens de barragewedstrijd tegn Straatsburg. 

Dante Bellon

Europa League \\ Standard \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.