🎥 Throwback Thursday: 10 jaar geleden incasseerde Liverpool de 'strandbalgoal' én ze telde!

17 oktober 2019 15:31

Op Throwback Thursday blikken we terug op historische of ludieke voetbalfeiten die exact X aantal jaar geleden plaatsvonden. Vandaag dag op dag tien jaar geleden, op 17 oktober 2009, werd er een van de meest bizarre goals ooit gescoord in de Premier League.

Zaterdag 17 oktober 2009. Liverpool maakte de verplaatsing naar het Stadium of Light voor een competitiematch tegen Sunderland. Aanvaller Darren Bent verstuurde een vrij centraal schotje dat onder normale omstandigheden een oprapertje zou zijn voor doelman Pepe Reina.

Onder normale omstandigheden, maar op die bewuste dag exact tien jaar geleden waren de omstandigheden verre van normaal. Het leer week af op een strandbal, op het veld gegooid door Liverpool-fan Callum Campbell, en ging pardoes tegen de touwen. Het doelpunt werd niet afgekeurd en de thuisploeg won met 1-0.

Hoe vergaat het de actoren nu?

Campbell werd ontmaskerd als 'schuldige' en kreeg zelfs doodsbedreigingen volgens BBC. De bal wordt nu tentoongesteld in het National Football Museum in Manchester. Sunderland kampeert momenteel in de League One, de Engelse derde klasse, en heeft met Laurens De Bock en Belg in de rangen. Bent (35) is inmiddels gestopt met voetballen en Reina (37) is de doublure van Donnarumma bij AC Milan.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Liverpool FC \\ Sunderland
 
 
Reacties.