Osimhen momenteel dé sensatie in Ligue 1: "Topclubs zullen in de rij staan voor hem"

17 oktober 2019 10:08

Victor Osimhen verliet Charleroi tijdens de voorbije mercato voor Lille OSC. De Nigeriaanse spits verteerde de overgang naar de Franse Ligue 1 met verve en is op weg om zijn transferprijs te verviervoudigen. "Zeggen dat Osimhen een voltreffer is voor Lille, is een understatement."

Na een uitstekend seizoen bij Charleroi verhuisde Victor Osimhen afgelopen zomer voor 12 miljoen euro naar Lille OSC. Een voltreffer, zo blijkt. "Hij is dé sensatie op dit moment en met zijn zeven doelpunten is hij ook topschutter in de Ligue 1", zegt Sirik Geffray aan Sporza

"Er wordt opnieuw veel gesproken over de gave van technisch directeur Luis Campos om talent te scouten. De club wrijft zich al in de handen, want als hij zo voortdoet, zullen de clubs op het einde van het seizoen in de rij staan voor hem. Je weet hoe bijvoorbeeld Engelse clubs zijn. Dan kan zijn prijs van 12 miljoen maal drie of vier gaan", aldus de Franse voetbalcommentator.

"Van een spits die nog 21 jaar moet worden en de overstap maakt vanuit België, werd in Frankrijk verwacht dat hij nog een leerproces moest doormaken. Er zijn geluiden te horen dat hij al klaar is voor een stap hogerop omdat hij wel al een soort afgewerkt product is", aldus nog Geffray. 

Nico Wieme

Ligue 1 \\ Lille OSC
 
 
Reacties.