🎥 Intussen 24 jaar geleden: Francesco Totti maakt zijn eerste Europese doelpunt tegen... Eendracht Aalst

18 oktober 2019 17:00

Op dinsdag 17 oktober in het jaar 1995 stond in de tweede ronde van de UEFA Cup de wedstrijd tussen AS Roma en Eendracht Aalst op het programma. Bij de Romeinen viel na een uurtje de nog onbekende Francesco Totti in.

Het kan verkeren. Anno 2019 is SC Eendracht Aalst actief in de Tweede klasse amateurs en speelt het geen rol meer van betekenis in het Belgisch voetbal.

In de herfst van 1995 pakten de Ajoinen uit met bekende namen als Yves Vanderhaeghe, David Paas en Koen De Vleeschauwer in het basiselftal. Jan Ceulemans zat als coach op de bank.

Totti flitst een eerste keer

AS Roma won uiteindelijk wel met duidelijke cijfers. Na owngoals van Vanderhaeghe en van der Hoorn maakte Abel Balbo er 20 minuten voor tijd 3-0 van. Intussen was de 19-jarige Francesco Totti ingevallen die in minuut 77 voor het eerst van zich zou laten spreken op het Europese toneel.

Het verhaal van Totti kennen we uiteraard. De aanvaller bleef ondanks buitenlandse aanbiedingen van onder meer Real Madrid bij zijn AS Roma. Il Capitano groeide als kind van de stad uit tot de koning van Rome. Een echte schaduwspits die met zijn uitstraling en briljante hoogstandjes alle Romeinse harten jarenlang veroverde. Totti speelde 785 wedstrijden voor de club en maakte 307 doelpunten. Op 28 mei 2017 besloot Totti een punt te zetten achter zijn fenomenale carrière.

Bekijk hieronder nog eens zijn eerste Europese doelpunt tegen Eendracht Aalst:

Arjen T'Sjoen

2e amateurliga B \\ Serie A \\ AS Roma \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.