Onvrede bij refs neemt toe na uitlekken monsterlonen van buitenlandse scheidsrechtersbazen


Foto: © photonews 18 oktober 2019 07:12

Een tijdje geleden werden David Elleray en Bertrand Layec aangetrokken om de Belgische arbitrage op een hoger niveau te brengen. Of dat gelukt is laten we voorlopig in het midden, maar hun hoge lonen lijken intern wel voor wat extra onrust te zorgen.

Afgelopen weekend liet ex-scheidsrechter Serge Gumienny in het Belang van Limburg weten dat de nieuwe scheidsrechtersbazen David Elleray en Bertrand Layec respectievelijk 300.000 en 200.000 euro bruto verdienen. Intussen kwam daar ook de Franse ex-topref Frédy Fautrel bij om de videoscheidsrechters verder op te leiden.

Volgens Het Nieuwsblad zijn de refs er niet over te spreken: "Er komt nu nog een flink loon bij aan de top", klonkt het. De scheidsrechters mogen niet vrijuit met de pers praten zonder toestemming. Meer en meer protest dreigt want Elleray is niet langer actief binnen het hoogste scheidsrechtersorgaan van de UEFA. Hij kon ervoor zorgen dat er nog eens een Belg actief was op een WK of EK, maar die optie valt dus al weg. Vandaag zal David Elleray de pers te woord staan met meer uitleg. 

 
 
 
Reacties.