Sfeer op KV Mechelen lijkt beter dan ooit: "Zo willen fans weer sociaal zijn"


Foto: © photonews 18 oktober 2019 06:05

Sinds Operatie Propere Handen lijkt het dat KV Mechelen zijn sympathie bij de buitenwereld verloren heeft. Maar bij de eigen aanhang is de liefde enkel maar gegroeid.

Zondag speelt KV Mechelen al voor de tweede wedstrijd op rij voor een uitverkocht huis. Dan ontvangt het om half drie Antwerp. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat een wedstrijd "Achter de Kazerne" twee maal op rij uitverkocht is. In totaal biedt het AFAS-stadion plaats aan 16.500 toeschouwers.

"We hebben alles al meegemaakt hier", zegt Betrand Peeters, voorzitter van het Malinwa Archief aan Sporza. "We hebben een Europese beker gewonnen, zijn in vereffening gegaan en in een voetbalschandaal terechtgekomen. En toch staan de fans meer dan ooit achter hun club."

Alles voor en dankzij de fans

"Er zijn dingen gebeurd in Operatie Propere Handen, maar ik denk dat de meeste supporters blijven geloven in onze onschuld als club", gaat Peeters verder. "We zijn een heel sterke familie. Vijftien jaar geleden konden we ons stamnummer terugkopen dankzij de supporters. Dat was uniek in België.

Uiteindelijk vinden ook veel jongeren de weg naar het stadion. "Het ultieme bewijs dat we een volksclub zijn", zegt Peeters. "Er komen veel jongeren en dames, en de sfeer die er hangt is leuk. Na de match zorgt een dj voor de ambiance. Mannen brengen hun vriendin dan graag mee, want cafés en discotheken zijn er niet meer. Mensen willen op deze manier sociaal zijn."

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.