Vertegenwoordig ons land op allereerste EK eFootball!

18 oktober 2019 15:06

Heb je altijd al ons land willen vertegenwoordigen op een prestigieus voetbaltornooi? Dan is dit jouw kans! In 2020 organiseert de Europese voetbalbond UEFA voor het eerst een Europees kampioenschap voor e-sport. 

De UEFA eEURO 2020 is een tornooi dat wordt gespeeld door alle 55 landen die zijn aangesloten bij de UEFA. Het spel waarop het evenement zal doorgaan is Pro Evolution Soccer van UEFA-sponsor Konami. Het eindtornooi zal doorgaan op 9 en 10 juli in Londen. Net voor de finale van het EK.

Kwalificaties

In januari volgend jaar wordt er geloot en worden de deelnemende landen in tien groepen geplaatst voor de online kwalificatieronde. Die kwalificaties vinden plaats tussen maart en mei 2020. Elk land speelt een heen- en terugwedstrijd en op basis van het klassement zullen in totaal zestien landen deelnemen aan de eindronde in Londen. 

Inschrijven

Voel jij je geroepen om ons land te vertegenwoordigen op het allereerste Europees kampioenschap? Schrijf je dan in via www.eEURO2020.com. In totaal kunnen er twee tot vier spelers meedoen. Het team wordt tussen november 2019 en januari 2020 samengesteld.

In de video hieronder vind je meer info.

Dante Bellon

België
 
 
Reacties.