Hoe rustig kunnen Kortrijk en Zulte Waregem het houden in altijd beladen 'Vlasico'?


Foto: © photonews 19 oktober 2019 11:00

Derbykoorts in het Guldensporenstadion. De Vlasico staat namelijk op het programma. En dat zou wel eens heel erg interessant kunnen worden.

Liefst vijf keer speelden KV Kortrijk en Zulte Waregem vorig seizoen tegen elkaar in competitie, play-off 2 en Beker van België. Vijf keer met hetzelfde resultaat: winst voor De Kerels.

En dus zijn ze bij Essevee klaar om eindelijk revanche te nemen voor die 0 op 15 vorig seizoen. Het team staat dit seizoen beter in balans en wil dat ook in en Kortrijk laten zien.

Rustig

Vooraf werd door de top van beide ploegen al opgeroepen tot een sfeervolle, maar rustige derby - om boetes en stilgelegde wedstrijden te vermijden.

Toch mogen we wel een en ander van gekkigheid verwachten in het Guldensporenstadion, zoals dat elk jaar het geval is. Wie er dan aan het langste eind trekt? Die is voor enkele maanden de koning te rijk in Zuid-West-Vlaanderen.

Bij Zulte Waregem is Marvin Baudry overigens terug wedstrijdfit na een lange revalidatie aan de buikspieren. Doelman Bansen (foto) is out met een buikspierletsel, opgelopen op training. De selectie:

Doelmannen: Bossut, Bostyn, De Ketelaere
Verdedigers: De fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Pletinckx, Deschacht
Middenvelders: Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin, De Smet, Berahino

Wie zal het halen? De thuisploeg is favoriet bij BetFIRST en kan 2.2 keer je inzet opleveren, voor de bezoekers wordt dat al 3.15 keer je inzet. Doe er je voordeel mee! 

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.