Thorup blij: "Nu heb ik toch al iets waarmee ik herinnerd kan worden"


Foto: © photonews 19 oktober 2019 23:18

AA Gent heeft een oefengalop afgewerkt voor de match tegen Wolfsburg. Ok, het was een officiële competitiematch tegen Waasland-Beveren, maar zo voelde het bij momenten wel aan. Jess Thorup was blij met wat hij zag.

Thorup moest zich bij de rust wel even opwinden, want zijn ploeg nam het iets te makkelijk op. "Na een internationale break ben je toch altijd benieuwd hoe je team zich gaat profileren", zei hij na de match. "Na Brugge moest er een reactie komen. We hadden controle vana het begin, maar we gaven de tegenstander wat halve kansen door dom balverlies op gevaarlijke plekken."

Na de rust liep het evenwel op rolletjes. Het enige wat hij zijn ploeg kon verwijten is dat ze er niet meer maakten. "Zij hebben één schot op doel gehad na rust. En mijn spitsen hebben allebei gescoord, dat is goed voor het vertrouwen. David gaf dan ook nog een assist. Voor die jongens is het belangrijk om beslissend te zijn."

'Kasteel Ghelamco' blijft zo nu al maanden overeind staan. Zelfs geen deukje heeft de thuisreputatie opgelopen. "Nu heb ik toch al iets waaraan ik herinnerd kan worden", knipoogde Thorup. "Met die elf zeges thuis hebben we er hier een fort van gemaakt. Dat betekent iets voor mij. Donderdag tegen Wolfsburg volgt de grote test."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.