KV Oostende krijgt de kans om opnieuw meer afstand te nemen van degradatiezone

19 oktober 2019 11:00

KV Oostende was één van de aangename verrassingen uit het seizoensbegin, met voetbal fris van de lever en een coach die punten scoorde. Inmiddels is het toch al enigszins gekeerd. Oostende staat voorlopig nog in de middenmoot, maar bij verlies tegen Eupen komt het degradatiemoeras wel dichterbij.

De 1 op 12 uit de voorbije vier wedstrijden kan de Oostenaren niet echt gerust stellen. Ze staan daardoor niet alleen aan de rechterzijde van de tabel, enkele degradatiekandidaten sluipen ook voorzichtig dichterbij, al hebben die wel nog wat werk voor de boeg. Na het matig acteren op de Freethiel kijkt KVO wel uit naar een sterke prestatie in eigen huis.

De overwinning bij rechtstreeks concurrent Cercle Brugge werd in Eupen op luid gejuich onthaald, maar een week later volgde alweer de ontnuchtering tegen nochtans slechts tien man van KV Mechelen. Tijdens de interlandbreak hebben de Panda's verder kunnen werken aan hun creativiteit: loont dat ook aan de kust?

Zonder Neto en Palaversa

Neto en Palaversa ontbreken langs Oostendse kant. Toch kunnen er zaterdagavond geen excuses worden ingeroepen. Deze zespuntenmatch kan voor beide teams richting geven aan het seizoen. Hoewel er nog iets meer druk rust op de schouders bij Eupen, zal ook bij Oostende de drang naar een driepunter enorm groot zijn.

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.