Meunier zwaait met lof richting Clement: "Hij is een genie"


Foto: © photonews 19 oktober 2019 08:06

Dinsdag neemt Club Brugge het op tegen PSG in de Champions League. Een bezoekje van ex-speler Thomas Meunier dus, die in Brugge nog steeds enorm populair is. Maar de rechtsachter is op zijn hoede voor blauw-zwart.

PSG is een wereldploeg en heeft ook spelers navenant. Maar toch hebben de prestaties van Club hen de ogen geopend. Zeker aan Meunier... "Ik heb gezien hoe lastig Club het Real heeft gemaakt. Met telkens één van hun snelle spitsen die tegen de zijlijn plakte en goed in de ruimte dook", zegt hij in HLN. "Daaraan zie je dat Philippe dúrft. Echt waar, zijn tactiek op Real was magnifiek. Nu, het verbaasde me eigenlijk niet. Philippe Clement is een genie. Hij is de toekomst onder de Belgische coaches."

Communicatief

Mooie woorden die hij ook meent. "Philippe heeft gewoon alles: tactisch sterk, een goeie attitude en hij slaagt er altijd in om zijn boodschap duidelijk en verstaanbaar over te brengen. Philippe gebruikt steeds de juiste woorden, zelfs als het niet in zijn moedertaal is. Communicatief is hij een echt talent, naast zijn kennis en ervaring op het vlak van voetbal."

"Weet je, voor mij zijn de beste trainers gewezen voetballers. Zoals Guardiola - hij is de top van de top. Zulke mannen beleven het voetbal van bij hun geboorte tot aan het einde van hun leven. Ik vergelijk Philippe niet met Guardiola, hé - da's nog niet het geval - , maar ik geloof echt dat hij de kwaliteiten heeft om op een dag een Premier Leagueploeg te coachen."

 

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Champions League \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
 
Reacties.