Eén groot verschil bij Anderlecht: "Als je ziet dat de bal weg moet, moet hij ook weg"


Foto: © photonews 20 oktober 2019 22:10

Blije Anderlecht-spelers en dat na twee wedstrijden op rij. 't Is al lang geleden dat we dat gezien hebben. Elias Cobbaut kon zelfs wat gaan grappen met een Nederlandse fan die absoluut een foto van hem wilde in de mixed zone.

"Huh? Nee, ik heb geen weet van een Nederlandse fanclub", lachte hij. Cobbaut had net wel een heel goeie prestatie afgeleverd als centrale verdediger. "Of dat nu mijn positie is? (twijfelt) Ik heb mijn laatste matchen toch mijn beste prestaties geleverd centraal, denk ik... Maar ik ben gewoon blij dat ik speel."

De hand van Frank Vercauteren was toch al zichtbaar. Al wou Cobbaut geen afbreuk doen aan het werk van Vincent Kompany. "We stonden verdedigend als een blok en de passing ging wel vlotter. Het was allemaal meer verticaal, dat heeft Vercauteren toegevoegd. Maar Kompany heeft ook iets opgebouwd. Je kan van beiden leren."

Het team was de 'man van de match'

Maar er is wel één groot verschil. "We nemen geen risico's meer. Als je ziet dat de bal weg moet, dan moet hij weg. Eender naar waar. We wonnen ook veel duels. Iedereen stond scherp naar deze match toe. Vercauteren heeft accenten toegevoegd aan wat Kompany had neergezet."

Op individuele prestaties wou hij niet ingaan. "Al deed Kana het wel heel goed. Ik heb even met hem gesproken na zijn doelpunt, dat de match nog 60 minuten duurde. Dat hij er vertrouwen moest uit putten, maar niet mocht gaan zweven. Nee, er was geen 'man van de match'. Chadli was heel goed, maar het team was hier de man van de match."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.