Vercauteren legt zijn keuzes uit: "Trebel heeft juiste antwoord gegeven" en "Blij met Saelemaekers zijn prestatie"


Foto: © photonews 20 oktober 2019 20:55

Zijn intrede werd een triomf. Voor de eerste keer dit seizoen kon Anderlecht een tegenstander oprollen en vier keer scoren. Frank Vercauteren heeft een eerste stap gezet om Anderlecht op het juiste spoor te krijgen. En hij maakte enkele opmerkelijke keuzes.

Door de afwezigheid van Sandler (knieblessure) en Vlap (ziek) moest Vercauteren aanpassen. Zo zette hij Saelemaekers als 'nummer 10'. "We hadden een aantal onverwachte afwezigen. Zelfs deze morgen was er nog een probleem met Van Crombrugge. Maar ik ben blij met de prestatie van Saelemaekers. Maar wie speelt en hoe we spelen is niet zo belangrijk. Wel de drie punten..."

Kana ging zelfs goed om met die gele kaart, wat toch niet makkelijk is voor een jonge gast

Het realisme dat hij erin wil krijgen. En dat kan ook met jonge gasten, zoals Marco Kana bewees. "Dat was één van de vragen die we hadden. We hebben getwijfeld om een verdedigende middenvelder centraal achteraan te zetten en dachten aan Kayembe. Maar de keuze is op Marco gevallen en hij heeft dat heel goed gedaan. We zijn heel blij dat we die keuze maakten. Hij ging zelfs goed om met die gele kaart, wat toch niet makkelijk is op zijn leeftijd", uitte Vercauteren zijn bewondering.

Dan was er nog Trebel, die eigenlijk een heel sterke match speelde. "Hij is even belangrijk als de andere jongens. Hij is voor mij een speler als een andere. Als je een probleem hebt, moet je kijken wat de beste oplossing is. Het verleden mag niet blijven hangen. Ik heb een gesprek met hem gehad en hem duidelijk gemaakt wat we van hem verwachten. En hij heeft het juiste antwoord gegeven. Hij heeft gedaan wat hij moest doen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.