🎥 Na gesprekken met Kompany en vertrek bij Anderlecht, nu op handen gedragen worden in Duitsland: "Een zeer betrouwbaar sluitstuk geworden"

21 oktober 2019 18:55

Afgelopen zomer verliet Sebastiaan Bornauw Anderlecht voor de Bundesliga, en werd er vooral opgekeken naar zijn transferbedrag. Zondag maakte hij zijn eerste doelpunt in Duitsland en hij wordt nu zelfs vergeleken met een andere Belgische ster.

Het was alsof Sebastiaan Bornauw een nieuwe liefde had ontdekt. Zo innig kuste hij de geit op het shirt van FC Keulen na zijn doelpunt. Effzeh won met 3-0 van Paderborn en is daardoor weg van de degradatieplaatsen. 

Bornauw belandde na de eerste wedstrijd bij Anderlecht op een zijspoor en wilde andere oorden opzoeken. Lang moest de 20-jarige centrale verdediger niet wachten op een transfer: FC Köln was namelijk op zoek naar een sterke centrale verdediger. Na gesprekken met Kompany zette Bornauw de stap naar het buitenland. De eerste wedstrijd bleef de Wemmelaar nog op de bank, maar thuis tegen Dortmund (1-3) speelde Bornauw voor het eerst een volledige wedstrijd. Sindsdien is hij niet meer weg te denken bij die Geißböcke

Bundesligakenner en commentator bij Eleven Sports, Luc Van Doorslaer, noemde hem "een uitstekende verdediger". "Wat ik kan afleiden uit de Duitse pers is dat hij als een zeer betrouwbaar sluitstuk wordt omschreven", klonk het nog bij Van Doorslaer.

Ondertussen is Bornauw inderdaad een betrouwbaar sluitstuk geworden bij Keulen, dat bewijst hij nogmaals door de derde plaats op te eisen in de poll van Man van de Match zondag. Zijn secure manier van spelen bracht hem in Duitsland zelfs de bijnaam "de Belgische Tarzan" op. Mede door zijn wilde haarsnit, waarschijnlijk.

Afgelopen speeldag haalde Bornauw zelfs het elftal van de week volgens Transfermarkt en de Duitse sportkrant Kicker. Het toont maar aan hoe Bornauw zich op heel korte tijd naar vaste waarde in de Bundesliga heeft gewerkt.

De 20-jarige heeft intussen zeven wedstrijden van de acht volledig gespeeld, waarin hij éénmaal scoorde. Maar het zijn vooral de positieve commentaren die van hem een naam maken in Duitsland.  Het lijkt wel dat Anderlecht met Bornauw een groot talent te vroeg heeft laten gaan en dat de toekomst centraal achteraan bij de Rode Duivels verzekerd is.

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ 1. FC Köln \\ Paderborn 07
 
 
Reacties.