Salzburgcoach toont ambities: "Achtste finales Champions League halen"

21 oktober 2019 12:48

Red Bull Salzburg verloor op de tweede speeldag van de Champions League met 4-3 bij Liverpool. Aan de rust stonden de Oostenrijkers 3-0 in het krijt. De motivatiespeech van trainer Jesse Marsch zorgde bijna nog voor een gelijkspel.

“Toen Red Bull Salzburg eindelijk de Champions League bereikte na 25 jaar afwezigheid, was dat interessant”, vertelt Jesse Marsch in het Champions League Magazine. “Op de dag van de openingsmatch tegen KRC Genk zat het stadion al een uur voor de aftrap vol. Ik had mijn ploeg al dagen op voorhand duidelijk gemaakt dat we er klaar voor waren en dat we geen speciale boodschappen of emoties nodig hadden.”

“We hebben in het verleden zoveel teleurstellingen moeten verwerken, maar toen Erling Haalund ons in de tweede minuut op voorsprong trapte tegen KRC Genk, betekende dat een emotionele uitbarsting voor het hele stadion en de stad. We hadden het gevoel dat het dit seizoen anders wordt.”

Ambitieuze Oostenrijkers

Marsch is duidelijk over de ambities van de Oostenrijkse kampioen. “Wij willen de achtste finales halen. Dat is heel optimistisch en agressief, maar zo zijn wij van nature: we spelen en denken agressief. We zijn echter ook realistisch. Met Liverpool en Napoli in onze groep is de uitdaging zeer groot.”

“Je moet de juiste ingesteldheid hebben als je aan de Champions League begint. Je weet dat je tegen de beste teams gaat spelen. Je moet er klaar voor zijn en mag niet bang zijn. Dit is de beste voetbalcompetitie in de wereld”, aldus nog Marsch.

Redactie

Champions League \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.