Fraeye heeft boodschap voor Lokeren: "Eerst aanpassen aan 1B"

21 oktober 2019 14:41

KVC Westerlo versloeg Lokeren met 2-0, maar het verschil tussen beide ploegen is veel groter dan de uitslag laat vermoeden. "Lokeren beseft nog altijd niet dat 1B een stevig kampioenschap geworden is."

In zijn wekelijkse analyse van de Proximus League laat Karel Fraeye zich bij Sporza lovend uit over Westerlo. “Het contrast tussen Westerlo en Lokeren oogde groot: de mannen van Bob Peeters teerden op automatismen, op vertrouwen en gaven eigenlijk nauwelijks één kans weg over de hele wedstrijd.”

“Spelers vonden elkaar vlot en raapten elkaars steekjes wel op. De 1-0 van Gilles Dewaele, die de bal van buiten de zestien in de verste hoek deponeerde, weerspiegelt het vertrouwen en de huidige vormcurve die in ‘Het Kuipje’ heersen”, aldus de analist.

Kritiek op Lokerse spitsen

Voor Lokeren toont Fraeye zich dan weer bijzonder streng. “Bij een aantal spelers lijkt nog steeds niet het besef gekomen dat de Belgische “tweede klasse” een stevig kampioenschap geworden is, waar je in de eerste plaats fysiek op alle vlak present moet zijn. Strijd leveren, vol in de duels gaan, niet kijken op een meter. Pas dan kan je aan het voetbal in balbezit gaan denken.”

Fraeye gaat niet volledig akkoord met de analyse die Glen De Boeck over zijn team maakte. “Dat de Lokerencoach zijn beide spitsen afbrandde, is dan wel deels terecht, maar die spitsen moeten ook bediend en gesteund worden, iets waar het Lokerse schoentje toch ook wel wrong.”

Nico Wieme

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo
 
 
Reacties.